Hlavní obsah

Chodce srazilo auto, na místě zemřel

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Šedesátiletý chodec zemřel ve čtvrtek večer při dopravní nehodě na silnici mezi obcemi Těšnovice a Velké Těšany na Kroměřížsku. Zezadu do něj při předjíždění jiného vozu narazil osobní automobil Honda.

Článek

„Pětačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Honda začal na rovném úseku v klesání předjíždět před ním jedoucí vozidlo, přejel tedy do protisměru. Neměl však rozhled na bezpečnou vzdálenost tak, aby neohrozil ostatní účastníky silničního provozu. V té době měl zapnutá potkávací světla, aby neoslňoval jiné řidiče. Přitom přehlédl chodce, kteří šli při levém okraji vozovky směrem na Velké Těšany,“ informovala Barbora Balášová z kroměřížské policie.

Do jednoho z chodců vozidlo zezadu narazilo. „Šedesátiletý muž utrpěl zranění, kterým i přes včasnou pomoc na místě podlehl. Ženě, která šla po silnici spolu se sraženým mužem, poskytli odborníci psychologickou pomoc. Dechová zkouška u řidiče osobního vozidla byla negativní,“ řekla Balášová. Od začátku roku jde již o desátou oběť dopravních nehod na Kroměřížsku.

Policisté nyní hledají řidiče předjížděného vozidla. Uveřejnili výzvu, aby se dostavil na policii v Kroměříži, případně zavolal na telefonní číslo 974 675 423, 974 675 111. „Svým svědectvím by mohl přispět k řádnému vyšetření nehody,“ vysvětlila Balášová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám