Hlavní obsah

Pyrotechnika utrhla muži v Chebu tři prsty

Právo, mp
Cheb

Výbuch rachejtle vážně poranil 45letého muže z Chebu. Pyrotechnika mu utrhla tři prsty a navíc ho zranila na hrudníku i v obličeji. Muž odpaloval rachejtle v okně ve středu o půlnoci. Jedna z nich mu ale v ruce explodovala. Otřeseného muže na místě ošetřili záchranáři, podle kterých utrpěl částečnou amputaci tří prstů. Ti ho převezli na chirurgii v chebské nemocnici. Případem se intenzivně zabývá policie.

Článek

„Pyrotechniku neznámého původu koupil od neznámé osoby na ulici za pár korun s tím, že pyrotechnika má mít krásné světelné efekty,“ uvedla mluvčí chebských policistů Martina Hrušková s tím, že vyšetřovatelé dělají všechna potřebná šetření a opatření k odhalení pachatele.

Podle ní by lidé nakupující pyrotechniku měli především dbát na její kvalitu a pořizovat ji výhradně v kamenných obchodech a nikoli na ulici ve stáncích.

„Důvod je prostý, venku je vlhkost, která velmi negativně působí na funkčnost a bezpečnost těchto výrobků. Mnohdy může způsobit jejich selhání a v horším případě i neřízenou destrukci,“ upozornila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám