Hlavní obsah

Lupič čekal v bance ve frontě, než na něj přijde řada

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Gentlemanem byl podle ostravských policistů muž, který v úterý 13. září dopoledne vyloupil pobočku České spořitelny v Ostravě-Porubě. Lupič totiž čekal způsobně ve frontě, než na něj přijde řada.

Článek

K loupeži došlo kolem půl desáté v pobočce České spořitelny na náměstí Družby. „Neznámý pachatel si nejprve opatřil pořadníkový lístek, poté čekal, a až na něj přišla řada, přistoupil k přepážce. Na úřednici namířil krátkou střelnou zbraň, která mu požadovanou finanční částku vydala,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Pachatel si odnesl několik desítek tisíc korun. „Ze záznamu kamer je patrné, že podezřelý se v prostoru pobočky choval poměrně klidně. Než zločin spáchal, určitou dobu čekal a poté bez spěchu odešel.“

Jednačtyřicetiletá úřednice byla po loupeži rozrušena natolik, že nebyla kriminalistům hned schopna sdělit, co se stalo. „Informace zjistili následně v průběhu prověřování,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že policisté se při pátrání po lupiči obrací s žádostí o pomoc na veřejnost a svědky, aby v případě jakékoliv informace kontaktovali linku 158.

Lupičem má být muž vysoký asi 185 až 195 cm, ve věku 30 až 35 let, velmi štíhlé postavy. Oblečen byl pravděpodobně do černé krátké kožené bundy, modrých riflí, na hlavě měl kšiltovku s nápisem FIAT. „Pachatel zřejmě přišel i odešel obdobnou trasou, přes náměstí ve směru od a k ulici Generála Sochora,“ vysvětlila Holčáková. Pokud policie muže dopadne, hrozí mu za loupež 2 až 10 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám