Hlavní obsah

Řidič srazil chodkyni, ta zemřela v nemocnici

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtí 78leté ženy skončil v úterý odpoledne střet osobního vozu Citroen Saxo s chodkyní v Ostravě. Sedmapadesátiletému řidiči nyní za usmrcení z nedbalosti hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

Článek

K tragické nehodě došlo krátce před 14. hodinou na Opavské ulici v Ostravě-Porubě. „Řidič se zřejmě v prostoru zastávky MHD plně nevěnoval řízení, přičemž na přechodu pro chodce zachytil přední částí vozu přecházející chodkyni,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Je pravděpodobné, že šofér nezastavil ani na semaforu, na kterém svítila červená.

Důchodkyně byla po střetu v bezvědomí a v přímém ohrožení života. „Zasahující lékař zjistil poranění hlavy a pravděpodobně také mozku, dále zranění dolní končetiny,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že zraněná žena byla přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Tam seniorka svým zraněním podlehla.

Reklama

Výběr článků

Načítám