Hlavní obsah

V Beskydech už třetí den pátrají po ztracené houbařce

– Radvanov
Právo, Aleš Honus

Po sedmdesátileté ženě, která v neděli odešla v Beskydech sbírat houby a nevrátila se domů, pátrá už třetím dnem policie ve spolupráci s horskou službou. Do terénu bylo v pondělí i v úterý ráno vysláno několik desítek pátračů.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

O probíhajícím pátrání na Jablunkovsku informoval náčelník Horské služby pro oblast Beskydy Radim Pavlica. Už v neděli podle něj horská služba nasadila do pátrání v lokalitě Radvanov dvacet členů a pátrání se účastnily i desítky hasičů a policistů. Nasazen byl také vrtulník s termovizí.

V pondělí pak pátrání pokračovalo ještě ve větší intenzitě. „Včera se pátrání zúčastnilo včetně našich záchranářů kolem devadesáti lidí, ale ženu se nám stále nepodařilo najít. Po setmění jsme pak znovu pokračovali v pročesávání cest našimi vozidly pro případ, že by se dezorientované ženě podařilo vyjít z lesa na nějakou lesní komunikaci,“ dodal Pavlica.

Upozornil, že lidé by neměli podceňovat nebezpečí hor. „Kdokoliv se vydá do místních lesnatých kopců sám, měl by mít pro případ zbloudění či zranění u sebe nabitý mobil, aby si mohl zavolat pomoc,“ poradil houbařům Radim Pavlica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám