Hlavní obsah

Zloděj se zabarikádoval v obchodě, na policii spustil palbu různého zboží

– Ostrava
Právo, hon

Pod palbou potravin se ocitli policisté, kteří zasahovali při vykradení prodejny v centru Ostravy. Zloděj se zde zabarikádoval a na policisty házel vše, co mu přišlo pod ruku. Nakonec byl zatčen a po několika dnech i obviněn. O případu v pondělí informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Do prodejny se muž dostal po rozbití výlohy. „Vloupání zaregistroval všímavý svědek, který přivolal policii," řekla Holčáková.

"Poté, co podezřelý zaregistroval policisty, začal na ně křičet a házet po nich otvorem různé předměty, které nalezl na místě, ale také láhev od piva. Zakročující policisty podezřelý naštěstí nezranil, hlídka podezřelého, nereagujícího na výzvy, za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovala a zadržela,“ uvedla mluvčí.

Muž se přiznal k tomu, že v prodejně odcizil minerálku a pivo, které hned na místě vypil. „Škoda na poškozeném majetku byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun, škoda vzniklá odcizením byla stanovena na 31 korun,“ dodala Holčáková s tím, že zloději hrozí až šest let vězení, protože jde o recidivistu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám