Hlavní obsah

Mladého muže měl připravit o oko: Jen jsem se bránil, hájil se u soudu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Ostravě se od pondělí zabývá případem třiačtyřicetiletého Pavla Indrucha z Krnova, který je obžalován z toho, že při rvačce zkopal mladého muže tak brutálně, že dnes na jedno oko nevidí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Pavel Indruch se u soudu hájil, že jednal v sebeobraně.

Článek

Podle žalobce Indruchovi vadilo, že se mladík zastal sedmnáctileté dívky, kterou loni v květnu napadl na krnovském náměstí. Obžalovaný se hájí, že jednal v sebeobraně. Proti němu ale hraje skutečnost, že byl v minulosti za výtržnictví a ublížení na zdraví už dvakrát odsouzen.

Incident se stal loni 28. května krátce před půlnocí před krnovským nočním podnikem Zámeček. „Nejdříve slovně a pak fyzicky zcela bezdůvodně napadl jemu neznámou nezletilou dívku. Na její obranu vystoupil náhodně procházející muž, kterého obžalovaný brutálně fyzicky napadl. Když ležel na zemi, kopal ho nohama obutýma do sportovní obuvi. Mimo jiné mu způsobil vážné poranění oka, poškozený dnes na jedno oko téměř nevidí,“ řekl státní zástupce David Bartoš.

Dívka mu údajně nadávala

Obžalovaný tvrdí, že jednal v sebeobraně. Podle jeho verze ho při vstupu do restaurace urazila dívka, která zde postávala. „Vulgárně mě urážela. Nejprve mi řekla: Co čumíš, debile. Nakonec mi řekla, že jsem zkurvysyn. Neudržel jsem se a dal jsem jí facku,“ řekl.

Na incident podle něj zareagovala skupinka výrostků, kteří postávali opodál. „Asi šest kluků se rozběhlo proti mně. Nejprve přiběhl ten největší holohlavý a praštil mne. Je to skinhead, který si asi myslel, že jsem cikán. Spadl jsem na zem, pak jsem se vymrštil a jen jsem opětoval rány, které jsem dostával. Věděl jsem, že kdybych se nebránil, zmrzačili by mne,“ řekl Indruch.

Zároveň zpochybnil, že by za zraněné oko mohl on. „Je mi divné, že s takovým vážným zraněním šel až za čtyři dny do nemocnice,“ řekl Indruch s tím, že se domnívá, že se mladík, který je údajně známým rváčem, popral až později a zranění svedl na něj.

Hlavní líčení pokračuje výslechy svědků a zatím není jasné, zda bude tento týden vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám