Hlavní obsah

Kapsáři nedbali na památku mrtvých hokejistů, při pietní akci kradli

Novinky, val
Praha

Policie při nedělní pietní akci na Staroměstském náměstí zadržela dva kapsáře. Jednalo se o osmnáctiletého mladíka a třicetiletou ženu. Oba dva zloději byli chyceni při pokusu o krádež mobilních telefonů dvou přítomných lidí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pieta na Staroměstském náměstí

Článek

„Každý z těchto nenechavců kradl sám a v obou případech zadrželi pachatele kriminalisté přímo při činu,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle něj žena francouzsky hovořícímu muži odcizila mobilní telefon, který měl v příručním zavazadle. „Velice opatrně rozepnula zip u taštičky, kterou měl muž připevněnou kolem pasu, a vyndala z ní zmiňovaný přístroj,“ řekl mluvčí.

„Při zadržení se pachatelka ještě snažila zbavit důkazu svého protiprávního jednání, tedy mobilního telefonu, který odhodila na zem. To už jí však nebylo nic platné a  skončila na policejní služebně, kde jí vyšetřovatel sdělil podezření z trestného činu krádeže a umístil ji do policejní cely,“ dodal Hulan. V případě odsouzení hrozí pachatelce až tři roky odnětí svobody. Žena se navíc podobného činu nedopustila poprvé.

Také osmnáctiletý mladík se pokusil ukrást mobilní telefon. „I jeho kriminalisté chytili při krádeži doslova za ruku a předvedli na služebnu. Rozdíl mezi zadrženými je ten, že mladík je v tomto oboru nováčkem,“ řekl Hulan.

Tisíce lidí se na Staroměstském náměstí rozloučily s tragicky zesnulými hokejistyVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám