Hlavní obsah

Domnělého řidiče, který měl zavinit nehodu u Kroměříže, psovod nenašel

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Opilého dvaadvacetiletého muže zachraňovali v neděli navečer hasiči a zdravotníci po těžké havárii osobního auta u Střílek na Kroměřížsku. Muž tvrdil, že řidič po nehodě z vozu utekl, žádného člověka však hasiči ani policisté a psovod se psem v okolí nenašli.

Článek

„Na místo vyjela krátce po 18. hodině jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a jednotka dobrovolných hasičů z Koryčan. Na hlavním silničním tahu I/50 došlo k vážné havárii osobního auta značky Ford Escort combi. Podle svědků předjížděl řidič osobního vozu přes dvojitou plnou čáru ve směru od Uherského Hradiště na Brno. Předjíždění nezvládl a následně havaroval mimo komunikaci, kde po nárazech do dopravního značení a stromů se odrazil zpět na hlavní silnici. Vrak vozu částečně zablokoval dopravu,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Zraněného a připoutaného řidiče ze zdemolované kabiny vytáhl řidič předjížděného auta, který ihned zastavil. Hasiči poskytli zraněnému první předlékařskou pomoc.

„Při komunikaci muž sdělil, že vozidlo neřídil a že skutečný řidič utekl. Hasiči se proto vydali do okolí hledat případného dalšího účastníka havárie. Následoval příjezd dvou posádek zdravotnické záchranné služby, které si převzaly pacienta do své péče s konstatováním, že zranění nejsou vážná. Z muže byl silně cítit alkohol,“ uvedl Mitáček.

Policie nasadila také psovoda k vyhledání dalších osob z vozidla. Žádná další osoba z vozidla nebyla nakonec v okolí nalezena. Likvidační práce po nehodě byly provedeny za úhradu nákladů vlastníka, protože vozidlo nebylo ze zákona pojištěno. Dopravní omezení trvalo asi tři hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám