Hlavní obsah

Motorkáře po nehodě oživili, v nemocnici ale zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořešín

Třiačtyřicetiletý motocyklista boural v sobotu u Pořešína na Českokrumlovsku. Po nehodě zůstal v bezvědomí a došlo u něj k srdeční zástavě. Záchranářům se po dvaceti minutách podařilo přivézt jej k životu, později v nemocnici ale zemřel.

Článek

K nehodě došlo v sobotu kolem 17. hodiny mezi městěm Kaplice a Pořešínem v úseku se zatáčkami.

K neštěstí vyjeli záchranáři z Kaplic a vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby. "Třiačtyřicetiletý řidič motocyklu utrpěl velmi vážná poranění hlavy, krku a hrudníku. Po nehodě zůstal v bezvědomí a došlo u něj k srdeční zástavě," popsala zranění motorkáře mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Záchranáři zraněného resuscitovali celých dvacet minut, až se jim podařilo obnovit jeho základní životní funkce. "V kritickém stavu jsme zraněného muže transportovali na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Českých Budějovicích," uvedla Kafková.

Podle informací ČTK ale muž po převozu do nemocnice zemřel. Agenturu o tom v neděli ráno informoval jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám