Hlavní obsah

V ostravské nemocnici hořela sauna, hasiči evakuovali desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V areálu Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy v sobotu hořelo. Z budovy rehabilitačního oddělení vycházel hustý černý kouř. Z budovy byly evakuovány desítky lidí. Některým pomohli hasiči, jiní odešli sami. Nikdo nebyl zraněn. Uvedl to mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: Aleš Honus, Právo

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru v ostravské nemocnici.

Článek

„Hořet začalo v přízemí, kde se nachází sauna a bazén. Požár se naštěstí nerozšířil a hasičům se ho podařilo rychle zdolat. Náklady na opravu a rekonstrukci odhadujeme na tři až pět miliónu korun,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Maléř.

Hasiči se o požáru dozvěděli v 11.15. Na místo postupně vyjely čtyři jednotky. "Ve dvoupodlažní budově nehořelo plamenem. Vycházel z ní hustý dým," řekl mluvčí. Dým vycházel z prvního patra. Hasiči zjistili, že ze sauny. "Příčinu neznáme. Nyní rozebíráme obložení," sdělil.

Dodal, že v nejvyšším patře budovy bylo například 16 pacientů a zdravotnického personálu. "Ti vyšli na terasu a z ní sešli s pomocí hasičů a automobilového žebříku," uvedl.

Pacienti byli umístěni na jiných odděleních. „Předpokládáme, že do týdne by se mohli na oddělení vrátit,“ dodal mluvčí nemocnice Maléř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám