Hlavní obsah

Po šílené jízdě kamiónu scházely k výbuchu benzínky tři metry

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Štěstí v neštěstí stálo při posádce kamiónu ze Zlína, který v pátek před půlnocí málem zdemoloval benzínovou pumpu v Břeclavi. Stojany pro výdej nafty těsně minul a zůstal stát jen tři metry od stojanu s benzínem. I tak ale řidič natropil škodu nejméně za milión korun.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kamión skončil po dvou stech metrech neovladatelné jízdy až na benzínové pumpě.

Článek

Drama začalo již asi dvě stě metrů před pumpou, před kruhovým objezdem na vjezdu do města od dálnice D 2. Na rozdíl od tisíců aut kamión nebrzdil. Urazil značení ostrůvku před křižovatkou a vyletěl na půldruhého metru vysoký val hlíny. Na jeho vrcholu dokonce stopy kamiónu zmizely, takže se asi vznesl a po několikametrovém letu tvrdě dopadl na vozovku v protisměru.

Pád byl natolik tvrdý, že se ve stejném okamžiku zbortil rám tahače a olejová vana se roztříštila o vozovku. Palivová nádrž, která se po prohnutí auta dostala velmi nízko, se vzápětí roztrhla o vozovku a obrubník. Souprava pokračovala dál v cestě. Levá kola v příkopu, pravá na obrubníku po jehož přejetí kamión demoloval značky, oplocení a nechával za sebou velkou stopu po unikajícím oleji a naftě.

Takto se vřítil na benzínku, těsně minul stojany pro tankování kamiónů, poškodil střechu pumpy a zůstal stát tři metry od výdejních stojanů s benzínem. Na zem přitom dál vytékala nafta a olej a část unikla i do kanalizace. Na místo dorazili hasiči, kteří zachytili další unikající naftu a provedli nejnutnější opatření.

Šofér pil před jízdou alkohol

Dvoučlennou posádku kamiónu si převzali záchranáři. S menšími oděrkami, ale i s podezřením na poranění páteře po tvrdém dosednutí kamiónu na zem, je odvezli do nemocnice. Ještě předtím řidič nadýchal 0,8 promile alkoholu.

Příjemná nebude ani úhrada škod. Zničený tahač, poškozený návěs, poničené značky, oplocení i pumpa, spolu s nutností sanace kontaminovaných míst vyjde na milión.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám