Hlavní obsah

Obviněný muž se nepoučil a znovu v Ostravě hrozil bombou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ani trestní stíhání, které má od srpna na krku, neodradilo osmadvacetiletého muže od pokračování v anonymních telefonátech, kterými hrozí teroristickým útokem a odpálením bomby.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

V polovině srpna hrozil na náměstí SNP odpálením půl kilogramu trhaviny a byl zatčen a následně obviněn. Tento týden pak kvůli jeho dalšímu telefonátu musela policie evakuovat celý hypermarket. Muž skončil v policejní cele a policie už požádala o jeho vzetí do vazby.

Zatímco v srpnu v opilosti uskutečnil celkem osm výhrůžných telefonátů během jednoho dne, tentokrát volal třikrát. „Hrozil teroristickým útokem a výbuchem. Čtyři desítky policistů a záchranářů evakuovaly nejméně sto zákazníků provozovny, 25 pracovníků hypermarketu a 30 prodejců z přilehlé obchodní zóny,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčákvá s tím, že součástí opaření byla pyrotechnická prohlídka.

Volal opět v opilosti

„Pro zadržení podezřelého ve velmi krátké době měla zásadní vliv dvě fakta - jednak obdobný způsob spáchání činu jako tehdy, a také skutečnost, že zákrok koordinoval stejný kriminalista. Podezřelý byl brzy zjištěn poblíž objektu na parkovišti, neboť kriminalista si velmi dobře pamatoval vzezření muže a dokázal jej zaregistrovat i za ztížených podmínek,“ uvedla mluvčí. Orientační dechová zkouška vykázala hodnotu zhruba 1,4 promile alkoholu.

Policie si nyní mimo jiné vyžádá psychiatrické vyšetření recidivisty. Zároveň kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby. „Policejní komisař muži sdělil obvinění pro přečin šíření poplašné zprávy, a protože je také podezřelý, že čin spáchal opětovně, tentokrát mu hrozí větší trest odnětí svobody od jednoho do pěti let,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám