Hlavní obsah

Pohřeb čtyř zavražděných sourozenců nebude veřejný

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polička

Pohřeb čtyř dětí z obce Široký Důl na Svitavsku, z jejichž vraždy byla obviněna jejich šestatřicetiletá matka, nebude veřejný. Právo o tom v pátek informovala Jana Kocichová z Pohřební služby Polička. Místo posledního rozloučení nechtěla sdělit a vyzvala veřejnost, aby se jej nesnažila zjišťovat.

Foto: René Chvalina, Právo

Dům, kde došlo k nejtěžším vraždám v dějinách české kriminalistiky

Článek

„Bylo pro nás skutečně velmi těžké nevídaný zájem veřejnosti bez dojetí zvládat. Jen jsme si s pokorou uvědomovali, že ač bychom měli být profesionálové, jsme především lidé s emocemi,“ uvedla Právu Kocichová s tím, že poslední rozloučení s Davidem (8), Eliškou (5), Lukášem (2) a Romanou (2 měsíce) nebude veřejné.

„Prosíme, neobracejte se na nás s dotazy o místu a termínu konání pohřbu, respektujeme plně rozhodnutí rodin dětí a jsme přesvědčení, že takto konají s těmi nejlepšími úmysly. Po termínu ani místu konání pohřbu nepátráme. Stačí nám fakt, že na poslední cestě budou děti provázeny svými blízkými,“ dodala Kocichová.

Pohřební služba zvažuje, že připraví mimořádný pietní akt ve své obřadní síni, kterého by se veřejnost mohla zúčastnit. „O termínu konání budeme včas informovat,“ doplnila Kocichová.

Policie v pátek 2. září kolem poledne nalezla v obci Široký Důl čtyři mrtvé děti. Tragédii ohlásil druh jejich matky, která se pokusila o sebevraždu. Matka se po činu se svým zraněním léčila ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

Nyní je šestatřicetiletá Romana na psychiatrickém oddělení vězeňské nemocnice v Brně-Bohunicích, kde bude ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám