Hlavní obsah

Na různých místech havarovaly hned tři sanitky

U Buštěhradu na Kladensku ve čtvrtek odpoledne havarovala sanitka soukromé záchranné služby. Při nehodě byl zraněn řidič, který byl v kabině zaklíněn a musel být vyprošťován hasiči. Sanitka měla nehodu také v České Třebové.

Článek

Vůz kolem Buštěhradu převážel pacientku do kladenské nemocnice. Záchranáři na místo vyslali sanitku z Kladna a leteckou záchrannou službu, informovala Tereza Janečková ze středočeské záchranky.

U havárie zastavil také kolemjedoucí vůz středočeských záchranářů, který se vracel ze zásahu. Řidič sanitky utrpěl úraz nohy a byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Motol. Nikdo jiný nebyl při nehodě zraněn. Pacientku záchranáři přeložili do svého vozu a přepravili ji do původního místa určení.

K nehodě sanitky došlo ve čtvrtek také v České Třebové ve směru na obec Zhoř. Vůz záchranné služby se srazil s volkswagenem. Sanitka vezla kromě posádky jednoho pacienta, pro kterého byl po nehodě přivolán náhradní vůz.

Řidič osobního automobilu byl ošetřen na místě a hasiči pouze odpojili autobaterie a zamezili tak vzniku požáru. Místo události předali policii, která celou nehodu vyšetřuje.

Třetí se srazila s nákladním autem

Další, již třetí nehoda sanitky v jeden den, se stala u Kladna. Vůz záchranářů se krátce před jednou hodinou odpolední střetl s nákladním autem. Šestapadesátiletý řidič nákladního vozidla jedoucí po hlavní silnici od Kladna se střetl se sanitkou, která přijížděla směrem od Prahy se zapnutými majáky a odbočovala směrem do Kladna-Kročehlav, informovala policejní mluvčí Michaela Nováková.

Při srážce byl zraněn dvaačtyřicetiletý řidič sanity, který byl transportován vrtulníkem do motolské nemocnice. Pacient ve voze, ani jeho zdravotnický doprovod, zraněni nebyli. Také řidič nákladního vozidla neutrpěl žádná zranění. Alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla vyčíslena na 150 000 korun. Příčinu dopravní nehody nyní šetří policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám