Hlavní obsah

Břeclavsko vyděsily zprávy o pumě, nejspíš šlo ale o srnu

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Bílovice

Mezi Velkými Bílovicemi a Moravským Žižkovem se pohybuje puma, kterou hledali myslivci na Slovensku. Tato informace vyburcovala ve čtvrtek dopoledne policisty i myslivce na Břeclavsku. Nejspíš ale zbytečně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Informaci jsme dostali kolem půl desáté dopoledne. Na místo vyjely policejní hlídky i výjezdová skupina kriminalistů, aby místo prohledali,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová. Policisté informovali i další instituce a požádali o pomoc i Zoo v Hodoníně.

„Vyjel jsem tam, ale i při důkladné prohlídce jsem nenašel jedinou stopu po přítomnosti velké kočkovité šelmy. Nebyly tam ani stopy, ani trus a nenašel jsem ani žádnou strženou srnčí zvěř, jako důkaz hodování šelmy,“ řekl Právu zoolog hodonínské Zoo Jaroslav Hyjánek.

Jediné stopy, které v místě údajného výskytu pumy byly, patřily srnčí zvěři. Je tedy možné, že na velkou vzdálenost si zvířata oznamovatel zaměnil.

„V tuto chvíli jsou po negativním výsledku hledání hlídky staženy. Obce jsme ale upozornili a zůstáváme připraveni zasáhnout,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám