Hlavní obsah

Při nehodě na Hradecku zemřeli čtyři lidé, jeden je zraněný

Hradec Králové
Aktualizováno

Při dopravní nehodě na silnici I/11 mezi obcemi Káranice a Obědovice na Královéhradecku ve čtvrtek ráno zemřeli čtyři lidé, jeden člověk je zraněný. Cesta je kvůli srážce uzavřená, informovala mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Osobní automobil po tragické nehodě.

Článek

Při dopravní nehodě na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Poděbrady se v mírné táhlé zatáčce srazil polský kamión a Škoda Felicie. Po střetu oba vozy skončily v příkopu.

"Z pětičlenné posádky osobního auta čtyři muži zahynuli, pátý je zraněný a byl převezen do hradecké fakultní nemocnice. Řidič kamiónu vyvázl bez zranění," řekla mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

Foto: ČTK

Muž z osobního vozu, který tragédii přežil, byl z auta při nárazu vymrštěn. "Bylo mu 28 let a po převozu do nemocnice šel okamžitě na operační sál," řekla mluvčí zdravotnických záchranářů Anna Krempová. Zbylí čtyři muži podle ní zemřeli na místě ve vraku. Všem bylo přibližně do 30 let.

Účastníkem nehody byl podle mluvčí ještě další polský kamión, který měl poškozenou levou stranu tahače.

Podle svědka nehody se ve směru od Hradce Králové na Prahu předjížděly dva kamióny. V mírné zatáčce proti nim vyjelo osobní auto.

"Jeden z kamiónů se snažil nehodě vyhnout sjetím do příkopu, ale přesto střetu s osobním autem nezabránil," řekl na místě nehody svědek.

Na místě stále zasahují záchranáři, silnice je v místě nehody uzavřená, upozorňuje policie. Objížďka vede přes dálnici D11. Ve směru do Hradce Králové řidiči musejí na dálnici odbočit v obci Nové Město. Ve směru do Prahy na dálnici odbočí v Roudnici a najedou na ni v Dobřenicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám