Hlavní obsah

Silniční pirát brutálně zbil řidiče linkového autobusu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Policisté na Domažlicku vyšetřují od úterka další případ mimořádně agresivního chování piráta silnic. Ten se nejprve po riskantním předjížděcím manévru dostal do kolize s linkovým autobusem, a pak jeho řidiče brutálně zbil. Třiašedesátiletý muž leží v plzeňské fakultní nemocnici s poraněním hlavy, které ho ohrožuje na životě.

Článek

„Jeho stav je velmi vážný,“ potvrdila Právu mluvčí nemocnice Renata Jenšíková. Útočníka policie zadržela, podle informací Práva ho ale po výslechu propustila.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví,“ potvrdil Právu šéf domažlických kriminalistů a vyšetřovatelů Miroslav Vokáč s tím, že případ je nadále v šetření.

K nehodě došlo po 14. hodině na silnici mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi. Šestatřicetiletý řidič škody octavie se snažil dostat před autobus v místě, kde je předjíždění zakázané kvůli špatné přehlednosti.

Střet před Domažlicemi

„Ke střetu došlo zhruba půl kilometru před Domažlicemi. Vozovka se tu nebezpečně klikatí a je velmi úzká. Při předjížděcím manévru o sebe vozidla štrejchla. Oba řidiči se na místě domluvili, že sjedou do města na autobusové nádraží, kde to vyřídí,“ řekl Právu vedoucí domažlické pobočky ČSAD autobusy Plzeň Jan Šup. Tam také došlo k incidentu.

„Odehrál se mezi autobusem a zdí. Jak se to celé semlelo, přesně nevíme. Jeden ze svědků už jen viděl našeho řidiče odcházet z toho místa se zkrvavenou tváří a napuchlým obličejem. Zavolal policisty a záchranku, protože zraněnému řidiči útočník mobil rozmlátil o zeď,“ dodal Šup.

Zásah vrtulníku

Zmláceného šoféra autobusu odvezla sanitka z nádraží do místní nemocnice. Jeho zdravotní stav se ale v průběhu dalších hodin prudce zhoršil. „Ve středu ráno ho musel převést vrtulník do Plzně s podezřením na krvácení do mozku,“ sdělila mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Podle Šupa se jedná o jednoho z nejzkušenějších řidičů. „K tomu, co se stalo, snad není žádný komentář. Musel to být nějaký psychopat,“ uzavřel Šup.

Muž, který je z napadení podezřelý, z nádraží ujel. Policisté ho dopadli později, při pátrání jim pomohlo číslo espézetky jeho vozu. Podle informací Práva u výslechu popřel, že by někoho fyzicky napadl. Připouští jen, že došlo ke slovní výměně názorů. Hájí se tím, že řidič autobusu mu schválně bránil v předjíždění.

Anketa

Rozčilujete se často za volantem?
ano, docela často, někteří řidiči jezdí hrozně
65,7 %
občas ano, hlavně když spěchám
15,2 %
ne, jezdím v klidu
19,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12853 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám