Hlavní obsah

Při nehodě na okraji Ostravy se zranilo pět lidí, další nehoda ve Frýdku-Místku

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus, Denisa Telaříková

Pět lidí bylo ve středu odpoledne podle prvních informací zraněno při nehodě Fordu Focus a menšího nákladního automobilu mezi Klimkovicemi a Ostravou. Informoval o tom mluvčí hasičů Petr Kůdela. Policie musela silnici uzavřít. Další nehoda blokuje průjezd Frýdkem-Místkem.

Článek

„Vzhledem k tomu, že je uzavřen úsek silnice mezi koncem Ostravy-Polanky a Klimkovicemi, jediná možná objízdná trasa je přes Ostravu-Porubu a Vřesinu,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Po 17. hodině byl již zablokovaný úsek průjezdný.

Ostravští záchranáři vyjeli k nehodě po půl jedné. „Na místo vyjely dvě sanitky, vzlétl ale také vrtulník záchranné služby. Záchranáři na místě ošetřili pět zraněných lidí,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Mladého muže z osobního automobilu s velmi vážnými poraněními hlavy, mozku a břicha ošetřili letečtí záchranáři a ihned jej transportovali vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

„Dalším ošetřeným pacientem bylo roční dítě. Záchranáři u něj zjistili poranění v oblasti hrudníku. Chlapce po rychlém ošetření předali do další péče ostravské městské nemocnice. S ním do městské nemocnice odjela také třiadvacetiletá žena, která na rozdíl od mladého muže byla po nehodě při vědomí. Lékař u ní zjistil poranění v oblasti hlavy,“ popisoval Humpl.

Pětapadesátiletého muže z nákladního auta převezli záchranáři do porubské fakultní nemocnice se středně těžkým až těžkým poraněním nohy a břicha. „Záchranáři také využili okolo projíždějící vozidlo sanitní služby. To dopravilo na traumatologickou ambulanci fakultní nemocnice sedmatřicetiletého muže s lehkým poraněním trupu,“ upřesnil mluvčí.

Nehoda kamiónu zablokovala silniční průtah přes Frýdek-Místek

Havarovaný kamión zablokoval ve středu po poledni čtyřproudovou Hlavní třídu ve Frýdku-Místku. Jedna z nejfrekventovanějších silnic na severu Moravy, která slouží jako průtah městem, tak byla po dobu několika hodin zcela zablokovaná.

Řidiči tak musejí počítat se zdržením. „Kamión havaroval tak nešťastně, že zablokoval silnici. V místě vznikají kolony, policie odklání provoz,“ uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Dodal, že hasiči budou havarovaný kamión vyprošťovat zřejmě až do podvečerních hodin. „K nehodě došlo na mimoúrovňové křižovatce s ulicí T. G. Masaryka, takže provoz může být odkláněn přes most a pak zase hned dolů, přesto jsou zde dlouhé kolony,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám