Hlavní obsah

Policie zadržela gang, který instaloval čtečky na bankomaty

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarská policie zadržela tříčlenný mezinárodní gang, který se pokusil v Karlových Varech instalovat na bankomat čtecí zařízení kreditních karet. Podle policie se některým členům gangu podařilo v minulosti na Brněnsku takové čtečky již na bankomaty nainstalovat, stáhnout čísla karet a provést neoprávněné výběry z kont v Argentině.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Karlovarským policistům se podařilo zadržet trojici cizinců z organizované mezinárodní skupiny, a to při pokusu instalace skimmovací zařízení na bankomat v Karlových Varech. Všichni tři pachatelé byli obviněni z neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebních prostředků a na zadržené byl podán návrh na vzetí do vazby,“ uvedla mluvčí karlovarské policie Andrea Pomichalová.

„Kriminalisté zjistili, že tato skupina, nebo někteří z nich, mají na svědomí případy i z Brněnska, kde při instalaci skimmovacího zařízení pachatelé již zjistili čísla kont několika českých občanů a provedli neoprávněné výběry, a to v Argentině,“ pokračovala Pomichalová, podle které není vyloučeno, že k pachatelům přibudou další obvinění.

Je téměř jisté, že poškozených bude více. Kriminalisté prověřují tuto trestnou činnost i v rámci celé Evropy.

Podle Pomichalové mohou být zadržení odsouzeni až na osm let vězení. „Vyšetřovatelé ale uvádějí, že pravděpodobně dojde k překvalifikování trestné činnosti s trestní sazbou až na 15 let,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám