Hlavní obsah

Ženu, která ve Varnsdorfu propagovala Hitlera, obvinila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Mladou ženu, která měla při sobotním pochodu proti Romům ve Varnsdorfu na tričku nápis "Oživte Hitlera. Romové do plynu" v pondělí policie obvinila. Za schvalování genocidy jí hrozí až tři roky vězení.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Od demonstrace policie předvedla celkem 14 lidí, v neděli uvedla počet o dva nižší. Kromě obviněné policie vyšetřuje další tři lidi kvůli podezření ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci.

Dalších deset lidí vyšetřuje kvůli přestupkům proti veřejnému pořádku a občanskému soužití. Řekl to v pondělí děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Kromě obviněné ženy policie vyšetřuje další tři lidi kvůli podezření ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci. Dalších deset lidí vyšetřuje kvůli přestupkům proti veřejnému pořádku a občanskému soužití.

V sobotu v podvečer pochodovalo několik stovek lidí dvě hodiny Varnsdorfem, chtěli se dostat k Romy obývané ubytovně Sport. Na náměstí se jich sešlo asi 250, k davu se po cestě městem přidávaly další stovky převážně místních obyvatel. Město jejich počet odhadlo na 500. Policie nakonec uzavřela všechny ulice vedoucí k ubytovně a protestující zastavila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám