Hlavní obsah

Soud poslal do vazby ženu, kterou policie obvinila z vraždy čtyř dětí

Právo, Novinky, Petr Nový, Radim Vaculík
Svitavy
Aktualizováno

Na 36letou ženu, kterou policie obvinila z páteční vraždy jejích čtyř dětí v Širokém Dole na Svitavsku, uvalil soud v pondělí vazbu. Odpoledne byla žena převezena z Fakultní nemocnice v Hradci Králové na psychiatrické oddělení vězeňské nemocnice v Brně-Bohunicích.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Dům, kde byly nalezeny oběti činu, stále střeží policie.

Článek

Soudce Pavel Trejbal uvedl, že důvody uvalení vazby jsou dva. Strach, že by žena uprchla, a možné ovlivňování svědků. Obviněná odmítá vypovídat.

Podle dobře informovaných policejních zdrojů Práva se žena již přiznala k činu před státním zástupcem a je téměř vyloučeno, že by se na činu podílel někdo jiný. Vše také nasvědčuje tomu, že žena jednala ve stavu laktační psychózy.

Obviněnou bude zastupovat  bude zastupovat advokát ex offo, vzhledem k majetkovým poměrům rodiny, která si vzala údajně na dům několikamiliónovou půjčku.

Zavražděné děti našli kriminalisté v pátek v rodinném domě poté, co druh ženy přišel na policejní oddělení nahlásit nález. Až na místě pak našli policisté a záchranáři čtyři těla dětí.

Žena se pokusila spáchat sebevraždu, lékaři ji ale zachránili. Policisté ji po výslechu o víkendu obvinili z vraždy všech dětí. Pokud ji soud shledá vinnou, hrozí jí 15 až 20 let vězení, popřípadě výjimečný trest.

Žena je podle ošetřujícího lékaře v tak dobrém stavu, že je možné ji převézt do speciálního zařízení vězeňské služby.

Rodina se do Širokého dolu chystala přistěhovat, koupila si tam s partnerem dům a opravovali ho. Podle některých známých rodiny žena nezvládala péči o čtyři děti, zatímco její muž celé dny pracoval na statku u svých rodičů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám