Hlavní obsah

Policie hledá podvodníka, který slibuje práci a místo toho krade

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Po podvodníkovi, který slibuje lidem přivýdělek, ale místo toho z nich nakonec vytáhne citlivé údaje a okrade je, pátrá novojičínská policie. Pod falešnými sliby vylákal z lidí už 100 tisíc korun, skutečný počet okradených ale může být ještě vyšší.

Článek

„V tuto chvíli prověřují novojičínští policisté již několik poškozených lidí z celé České republiky s celkovou škodou téměř 100 tisíc korun. Myslíme si, že poškozených bude daleko více,“ uvedl mluvčí policie Petr Gřes.

Podvodník své oběti kontaktuje přes internet pod smyšleným jménem zejména prostřednictvím sociálních sítí a inzertních serverů. Slibuje lidem tisíc korun týdně za to, že občas vyplní e-mailový dotazník. Podmínkou získání práce je vlastnictví paušálního telefonu mobilního operátora T-mobile a následná registrace na stránkách T-zones, kterou provede právě podvodník na základě údajů poskytnutých obětí.

„Důvěřiví lidé podvodníkovi s vidinou výdělku posílají své osobní údaje, paušální telefonní čísla a následně autorizační kódy, prostřednictvím kterých odčerpává finanční prostředky z účtu u telefonního operátora,“ uvedl Gřes.

Policie vyzývá všechny lidi, které podvodník okradl nebo jen kontaktoval, aby kontaktovali nejbližší policejní oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám