Hlavní obsah

Po požáru na Šumpersku jeden popálený

Právo, jr

S popáleninami putoval jeden člověk do nemocnice po požáru, který likvidovali hasiči v noci na sobotu ve Vojtíškově na Šumpersku. Podle prvních informací vznikl požár cizím zaviněním.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Článek

„V sobotu v noci vyjíždělo šest jednotek hasičů likvidovat požár starého stavení do obce Vojtíškov. Při požáru byla jedna osoba popálena a odvezla ji zdravotnická záchranná služba na ošetření do nemocnice,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková. na ošetření.

„Tísňovou informaci přijalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v sobotu v 1:27 hodin. Do obce Vojtíškov vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a z Králíků, dobrovolní hasiči z Hanušovic, Starého Města, Jindřichova a Malé Moravy,“ řekla mluvčí.

Po příjezdu hasiči zjistili, že celé starší stavení o rozměrech asi 8 x 20 metrů je již v plamenech. Přízemí bylo obytné, nahoře pod střechou bylo uskladněno seno. Hasiči z hořícího objektu vynesli dvě propanbutanové lahve. Na místě byla jedna osoba popálená na zádech.

Výši škody vyčíslil vyšetřovatel na 200 tisíc korun, příčinou vzniku požáru bylo cizí zavinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám