Hlavní obsah

Sanitka na Opavsku bourala do stromu, zranil se i převážený pacient

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dva lidé se zranili při nehodě sanitky v pátek po poledni na Opavsku. Řidič sanitního vozidla byl s podezřením na možné poranění páteře a vnitřních orgánů převezen do ostravské fakultní nemocnice. Muž, kterého sanitka převážela, utrpěl drobné poranění hlavy, k dalšímu ošetření byl převezen do opavské nemocnice. Sdělil to mluvčí moravskoslezské záchranné služby Ladislav Lang.

Článek

Sanitka dopravní zdravotní služby ze zatím nezjištěných příčin vyjela mezi obcemi Vrchy a Březová v zatáčce vpravo mimo silnici, kde vozidlo narazilo do čtyř stromů, řekl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Záchranáři ošetřovali dva zraněné. „Řidič (41) sanitního vozidla byl po havárii krátce v bezvědomí, ale později již se záchranáři komunikoval. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil povrchové poranění hlavy a vyslovil podezření na možné poranění páteře a vnitřních orgánů,“ popsal Lang.

Záchranáři pacientovi podali nezbytné léky, pro bezpečný transport jej uložili do vakuové matrace a následně převezli do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Druhým zraněným byl muž (63), kterého sanitka převážela do léčebny dlouhodobě nemocných. Při nehodě podle Langa utrpěl drobné povrchové poranění hlavy. Posádka zdravotnické pomoci jej přepravila na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám