Hlavní obsah

Soud potrestal dvojici, která loupila ve Frýdku-Místku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě v pátek vynesl trest nad dvojicí lupičů, která má na svědomí šest loupežných přepadení ve Frýdku-Místku z loňského prosince. Hlavní obžalovaný Josef Muroň má strávit ve věznici čtyři roky. Jeho kamarád J. B., který při loupežích hlídal a dělal zeď, dostal dva roky podmíněně se zkušební dobou na pět let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Loni v prosinci muži v hernách ve Frýdku-Místku ohrožovali nožem barmanky a dožadovali se peněz. Celkem si odnesli hotovost ve výši přes 300 tisíc korun. Část peněz se podařilo policii zajistit a herny dostaly část ukradených peněz zpět.

Oba muži trestnou činnost přiznali a okradeným ženám se omluvili. Jedna z přepadených barmanek trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Dnes je móda zapírat i nos mezi ušima, a to od začátku až do konce.
soudce

Muroň u soudu odmítl vypovídat, ale kriminalistům se ke všemu přiznal a podstatnou část peněz vrátil, komplic při své výpovědi nešetřil lítostí. Za vše podle něj může mladická nerozvážnost.

„Celé to bylo z velké blbosti. Vím, že to byla velká chyba. Je mi to líto,“ vypověděl u soudu. Na rozdíl od Muroně nebyl ve vazbě a byl stíhán na svobodě.

Soudce při vyhlašování rozsudku ocenil, že oba obžalovaní se přiznali. „Dnes je móda zapírat i nos mezi ušima, a to od začátku až do konce. V tomto případě ale oba obžalovaní se od samého počátku ke všemu doznali,“ uvedl soudce Miroslav Mucha.

Poukázal na to, že pokud by zapírali, byla by důkazní situace velmi složitá.

Reklama

Výběr článků

Načítám