Hlavní obsah

Hromadná nehoda ochromila D1 na čtyři hodiny

• Aktualizováno
Novinky, jar,nov

Víc než čtyřhodinové ochromení provozu na dálnici, jedno těžké a jedno lehké zranění si v pátek ráno vyžádala hromadná dopravní nehoda na 129. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Nehodu zavinil řidič nákladního vozidla Mercedes, který patnáct minut před devátou hodinou přehlédl zřejmě vlivem mikrospánku čtyři auta Správy a údržby dálnic.

Článek

"Tři vozy stály při pravé krajnici a chystaly se z místa odjet. Jedno vozidlo z místa právě odjíždělo. Řidič Mercedesu do vozidel narazil a sám skončil mimo komunikaci,“ uvedla mluvčí krajské policie na Vysočině Dana Čírtková.

Při kolizi mercedes smetl jednoho ze silničářů, který se právě chystal do jednoho z vozidel nastoupit a odjet. Ten utrpěl těžká zranění a vrtulník ho transportoval do nemocnice. Řidič, který celou kolizi zavinil, byl zraněn lehce, a také jeho přepravil do nemocnice druhý vrtulník.

Odklon dopravy způsobil na dálnici D1 problémy, a to před sjezdem na 119. kilometru. Před tímto místem se tvořila kolona, která dosahovala délky až sedmi kilometrů.

„Příčinou vzniku kolony byla omezená propustnost silnice, po které je odklon veden,“ uvedla Čírtková. Kolem poledne byl provoz v místě nehody obnoven v levém jízdním pruhu.

Dálnice byla znovu plně průjezdná od čtvrt na dvě. Kvůli silnému pátečnímu provozu se ale i poté v místě stále vytvářely kolony. Další okolnosti dopravní nehody a míru zavinění policie nadále vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám