Hlavní obsah

Za vraždu a zapálení přítelkyně dostal muž 18 let

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovický krajský soud poslal v pátek na 18 let do vězení 35letého Josefa Krejzu. Potrestal ho za vraždu jeho 28leté přítelkyně, matky šestiletého chlapce. Ženu pak polil benzínem a zapálil.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Josef Krejza v soudní síni

Článek

Krejza se několik let léčil s depresemi na psychiatrii. Baseballovou pálkou zaútočil na ženu ze žárlivosti letos 16. ledna v sesterně v pátém patře domova pro seniory U Hvízdala v Českých Budějovicích, kde pracovala.

První ránu jí zasadil zezadu do hlavy, když ještě seděla u stolu a telefonovala. Poté, co upadla na podlahu, následovala další rána. Pak ji polil technickým benzínem a zapálil. Ke svému činu se přiznal.

„Moc toho lituji, stát se to nemělo,“ řekl Krejza ve čtvrtek před soudem. Vypovídat ovšem odmítl a odkázal se na svá vyjádření, která sdělil policistům v rámci přípravného řízení. Tam mimo jiné řekl, že svoji partnerku podezíral z toho, že si v zaměstnání našla milence.

Spory trvaly už od přelomu roku, kdy Krejzu partnerka opustila. Z jeho strany následovalo vyhrožování, jež vyústilo až v podání trestního oznámení na jeho osobu.

Proč si na místo vraždy přinesl baseballovou pálku a benzín, vysvětlil Krejza tím, že chtěl poškodit a podpálit automobil údajného milence své bývalé přítelkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám