Hlavní obsah

Osmnáctiletá dívka bojuje po nehodě na Bruntálsku o život

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brunátl

O život bojuje v nemocnici osmnáctiletá dívka, jedna ze tří zraněných při čtvrteční ranní dopravní nehodě v Holčovicích na Bruntálsku. Před půl sedmou tam došlo k čelní srážce osobního automobilu s dodávkou.

Článek

Při nehodě byli zraněni tři lidé, osmnáctiletou dívku museli z havarovaného auta vyprostit hasiči.

„Po havárii byla krátce v bezvědomí, zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění dolní končetiny a hlavy. Stav pacientky byl život ohrožující. Letečtí záchranáři zajistili rychlý a šetrný transport ženy do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

„Dívka podstoupila operační zákrok a je hospitalizována ve vážném stavu,“ řekl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Při nehodě byl zraněn také osmnáctiletý mladík, který utrpěl středně těžké poranění nohy. Záchranáři ošetřovali také pětatřicetiletého řidiče dodávky s drobnějším poraněním, ten ale transport do nemocnice odmítl.

Při nehodě zasahovali také hasiči. „Obě havarovaná vozidla stála při příjezdu hasičů na krajnici. Hasiči pomocí hydraulických nůžek vyprostili spolujezdkyni z osobního auta a předali ji rychlé záchranné službě,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám