Hlavní obsah

Prchající opilý řidič skočil do řeky, policista ho doplaval a zatkl

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlová

Do řeky skočil v noci na středu před pronásledující policejní hlídkou opilý řidič, který se snažil mužům zákona uprchnout. Jeden z členů policejní hlídky neváhal, skočil za ním a prchajícího opilce vytáhl. Kromě toho, že řidič měl alkohol v krvi, neměl vůbec za volantem co dělat, protože o řidičský průkaz už před několika dny přišel.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O případu informovala ve středu mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

„Hlídka zpozorovala třicet minut po půlnoci, že řidič osobního vozidla při zaregistrování služebního auta okamžitě zabočil do vedlejší silnice a razantně sešlápl plynový pedál. Policisté se za ním vydali. Řidič auta na znamení k zastavení nereagoval a snažil se ujet. Nezvládl řízení a svou jízdu skončil nárazem do brány areálu čističky vod,“ uvedla mluvčí.

Řidič z nabouraného auta vyběhl a skočil do řeky. Hlídce ale neuplaval. Jeden z policistů totiž za ním do vody skočil a muže z ní vytáhl. Policisté zjistili, že prchajícím je 23letý mladík z Orlové.

"Při dechové zkoušce ukázal přístroj hodnotu přes jedno promile alkoholu. Řidičský průkaz nemá, protože mu ho před pár dny dopravní policisté zadrželi z důvodu řízení vozidla pod vlivem alkoholu,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám