Hlavní obsah

Trojice nabídla páru svezení, pak ženu znásilnili a manžela okradli

Olomouc
Aktualizováno

Olomoučtí policisté minulé úterý dopadli tři mladíky, kteří jsou podezřelí, že znásilnili ženu a jejího manžela okradli. Policejní mluvčí Marie Štrbáková o případu informovala ve středu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Manželský pár nasedl k trojici mužů do auta minulé úterý. Dvojice procházela kolem hřbitova v Olomouci v Neředínské ulici. Mladíci v autě jim nabídli, že je svezou.

"Vozidlo zastavilo v blízkosti páru, kterému muži ve vozidle nabídli odvoz domů. Muž se ženou souhlasili, nasedli do vozidla a upřesnili adresu bydliště," uvedla Štrbáková.

Řidič ale udanou adresu přejel a manželský pár zavezl na odlehlé místo u motorestu Prachárna u Křelova.

Tam, ač je manželé žádali, aby je odvezli domů, manžela okradli. "Po muži, který zůstal venku, požadovali mladíci finanční hotovost. Ten se bránil a následně ho jeden z mladíků udeřil pěstí do obličeje," popsala mluvčí.

Ženu odvezli jinam a znásilnili

Žena mezitím nastoupila zpět do auta. Mladíci nasedli k ní a odjeli, muže nechali stát na opuštěném místě.

Při jízdě ji začali sexuálně obtěžovat a vyhrožovat jí ublížením manželovi, pokud se jim nepoddá. Pachatelé nakonec vůz odstavili a ženu znásilnili. "Napadený muž však v době, kdy byl sám, zavolal na policii. Přivolaní policisté našli v krátkém čase v blízkém okolí vozidlo s ženou i pachateli, které na místě zadrželi," dodala Štrbáková.

Z loupeže a znásilnění se bude podle policie zodpovídat osmnáctiletý a o dva roky starší mladík z Nákla a jednadvacetiletý mladík z Velké Bystřice, který skončil ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám