Hlavní obsah

Senior rozebíral chodník a dlažbu vozil na chodítku

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Nepohyblivého 67letého invalidního důchodce přistihli v pondělí v podvečer českobudějovičtí strážníci, když rozebíral nově položenou část chodníku v ulici Roháče z Dubé. Několik kostek zámkové dlažby se pokoušel odvézt na svém dvoukolovém chodítku. Strážníkům pak tvrdil, že si chtěl chodník před domem, kde bydlí, upravit protiskluzově.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Upozornění, že někdo rozebírá nově položený chodník a bere dlaždice umožňující orientaci nevidomým, obdrželi strážníci kolem půl šesté večer.

Na místo vyrazila hlídka strážníků, která zadržela muže se zjevným zdravotním postižením, pohybujícího se pouze za pomoci tzv. chodítka. Ten k údivu strážníků rozebíral chodník kostku po kostce za pomoci železného páčidla.

„Strážníci muže s majzlíkem a červenou dlažební kostkou v ruce vyzvali k podání vysvětlení, co že to na ulici provádí. Ten jim řekl, že jen chtěl, aby mu to přede dveřmi neklouzalo, a protože mu dělníci provádějící opravu nevyhověli, rozhodl se, že si protiskluzové opatření udělá sám,“ popsal Právu neobvyklou událost mluvčí městské policie Václav Sup.

Dodal, že senior vyndal šedé dlažební kostky umístěné před svým vchodem pomocí páčidla a ty nahradil červenými, které vzal za rohem v ulici Čechova, kde byly vyskládány na paletách. Ty slouží nevidomým při orientaci a pohybu po chodníku a označují jeho ukončení, či přechod pro chodce.

Invalidovi se už podařilo vyměnit dlažební kostky na jednom čtverečním metru, tedy od vchodových dveří domu až k okraji chodníku. Strážníkům tvrdil, že dlažbu dělat umí, a že by vše následně vrátil do původního stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám