Hlavní obsah

Odsouzený na 14 let za vraždu se popáté domáhá obnovy procesu

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Už popáté se u ústeckého krajského soudu domáhá obnovy soudního řízení Dušan Pintye, který byl v roce 2003 odsouzen k 14 letům vězení za vraždu. V lednu 2002 zastřelil na náměstí v Jiříkově na Děčínsku nelegálně drženou pistolí jednoho muže a dva zranil. Soud řízení odložil na září.

Foto: Právo

Dušan Pintye byl za vraždu odsouzen k 14 letům vězení už v roce 2003

Článek

Pintye se už několikrát pokusil dosáhnout obnovení procesu na základě výpovědí svědka, se kterým se náhodně po svém odsouzení setkal. Nejinak tomu bylo i nyní, kdy u soudu vypovídal muž, který měl být incidentu přítomen. Dříve ale v případu nefiguroval.

Pintye podle obžaloby zastřelil nelegálně drženou zbraní jednoho muže a postřelil jeho dva příbuzné poté, co se pohádali kvůli obchodu s rumem. Hájil se tím, že ho zbili a naložili do svého auta. V něm mu údajně za zmařený obchod vyhrožovali. Když chtěl Pintye z auta utéct, začali ho mlátit holí. V té chvíli začal prý střílet.

Podle obhájce Pyntie nechtěl v žádném případě nikoho usmrtit, jen se bránil déletrvajícímu útoku. Obhájce navrhoval znovu prohlédnutí záznamu z rekonstrukce činu a výslech několika svědků, kteří mají údajně vnést do případu nové skutečnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám