Hlavní obsah

Od pátku do neděle zemřelo na silnicích 17 lidí

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu černý víkend za sebou mají řidiči na českých silnicích. Od pátku do neděle zemřelo při nehodách sedmnáct lidí, dalších téměř třicet bylo těžce zraněno. Vyplývá to ze statistik nehodovosti policejního prezidia.

Foto: ČTK

Následky tragické nehody u Stráže nad Nežárkou

Článek

Nejčernějším dnem víkendu byla sobota, kdy na silnicích zemřelo osm lidí, patnáct jich bylo těžce zraněno a 77 lehce. O mnoho lepší statistika nebyla ani v pátek, kdy zemřelo šest osob, sedm utrpělo těžká zranění a 72 lehké šrámy.

Celkem policisté zaznamenali za poslední tři dny téměř 600 dopravních karambolů. Během černé soboty byl nejčastější příčinou nehod nesprávný způsob jízdy.

Nejtragičtější sobotní nehodou byla srážka dvou osobních aut na silnici I/34, která spojuje České Budějovice a Jindřichův Hradec. U Stráže nad Nežárkou při ní zahynuli dva lidé a osm dalších bylo těžce zraněno.

Řidička renaultu zde vjela z do protisměru, kde se střetla s vozem Kia. Žena nehodu nepřežila a následkům později podlehl i její spolujezdec z renaultu. [celá zpráva]

Statistika nehod o posledním prázdninovém víkendu
dennehodymrtvítěžce zraněnílehce zranění
pátek2396772
sobota20281577
neděle1543762
celkem5951729211
Zdroj: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám