Hlavní obsah

V sobotu zemřelo na silnicích osm lidí, jde o nejhorší den léta

Aktualizováno

Poslední prázdninový víkend byl na českých silnicích tragický. Při dopravních nehodách zemřelo osm lidí. Smutný prázdninový rekord dosud připadal na 30. červen minulého roku, kdy na českých silnicích zemřelo sedm lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejtragičtější sobotní nehodou byla srážka dvou osobních aut na silnici I/34, která spojuje České Budějovice a Jindřichův Hradec. U Stráže nad Nežárkou při ní zahynuli dva lidé a osm dalších bylo těžce zraněno. Řidička Renaultu zde vjela z do protisměru, kde se střetla s vozem Kia. Žena nehodu nepřežila a následkům později podlehl i její spolujezdec z Renaultu.

Na tuzemských silnicích v sobotu zahynulo dalších šest lidí. Dva mladíci zemřeli při srážce osobního automobilu s dodávkou v Humpolci. Třiadvacetiletý řidič osobního vozu BMW ze Zruče nad Sázavou se při projíždění městem zřejmě lekl hlídky policie, která ho však nestavěla, ale chtěla se za BMW vydat, a začal velmi vysokou rychlostí ujíždět. V zatáčce nezvládl řízení, vjel do protisměru a srazil se s dodávkou Renault. Řidič i jeho spolujezdec v osobním automobilu nehodu nepřežili, dvaadvacetiletý řidič dodávky utrpěl těžká zranění.

Při nehodě tří osobních aut u obce Samšina na Jičínsku v sobotu zemřel jeden člověk a dalších pět lidí bylo zraněno. Nehoda se stala na hlavním tahu z Jičína do Mladé Boleslavi na stejném místě, kde před dvěma týdny při srážce sanitky a vozu BMW zemřeli tři lidé.

Nehodu v Úpici na Trutnovsku nepřežil řidič motocyklu. Na silnici u Bohuňovic na Svitavsku byl večer nalezen sražený mrtvý cyklista. Policie vyšetřuje, jak k nehodě došlo. Jeden lidský život si vyžádala dopravní nehoda v Ústeckém kraji.

Mimo policejní statistiky je úmrtí při motocyklovém závodu Havířovský zlatý kahanec. Dvaačtyřicetiletý irský jezdec Adrian McFarland, který havaroval na vrcholu Bludovického kopce, podlehl rozsáhlým vnitřním zraněním.

Tragický byl i pátek, kdy na silnicích zemřelo šest lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám