Hlavní obsah

Opilý řidič použil policejní auto jako nárazník

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Teprve o stojící policejní auto se podařilo zastavit na Konečné ulici v Prostějově svůj vůz v pátek večer pětapadesátiletému řidiči, kterého policejní hlídka stavěla, protože se jí jeho jízda zdála být na rovném úseku cesty podezřelá. Muž byl opilý. Policie o případu informovala v neděli.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Policisté vozidlo předjeli a začali řidiče předepsaným způsobem zastavovat. Použili přitom světelnou signalizaci na vozidle, majáky i nápis STOP. Pak zastavili v dostatečné vzdálenosti před autem, ale jeho řidič i přesto nedokázal zabrzdit a zastavil se až o stojící policejní auto,“ řekla Právu policejní mluvčí Marta Vlachová. Škoda naštěstí vznikla jen malá.

„Při kontrole bylo řidiči z Prostějovska naměřeno 3,71 promile alkoholu v dechu. Byla mu zakázána další jízda a odebrán řidičský průkaz,“ dodala mluvčí. Muž je podezřelý mimo jiné ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám