Hlavní obsah

Na Karvinsku se utopili dva muži

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Hned dva muži, pravděpodobně 20letý Polák a 73letý muž, se v sobotu utopili ve dvou vodních nádržích na Karvinsku. Tělo důchodce vytáhli už ve večerních hodinách z bohumínského Vrbického jezera, ostatky mladého policejní potápěči v Těrlické přehradě objevili až v neděli odpoledne.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Mladý Polák se začal topit krátce po 14. hodině. „Poblíž rekreačního střediska Tarem se na nafukovací matraci převrhnul a snažil doplavat ke břehu. Podle svědků se potopil a už nevyplaval,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

„Na místo jsou povoláni i policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava, kteří společně s policisty z Obvodního oddělení Těrlicko na policejních člunech propátrají břehy,“ dodala mluvčí.

Přerušit pátrání po mladíkovi museli potápěči kvůli muži, který kolem 17.30 hodin spadl na Vrbickém jezeře do vody z windsurfingu. „Dostal se pod hladinu a už se nevynořil. Kolem 21. hodiny potápěči tělo nalezli. Pravděpodobně se jedná o třiasedmdesátiletého muže, jeho totožnost ještě nemáme potvrzenou,“ poukázala policejní mluvčí s tím, že v průběhu neděle by měli tělo identifikovat příbuzní.

Zdravotníci vyjížděli i na další místa

Nejen na Karvinsku se ale o víkendu topili na severní Moravě a ve Slezsku lidé. Další případy však naštěstí neskončily tragicky. Už v pátek před 15.30 hodinou se na jednom z ostravských koupališť topil pětiletý chlapec. Na břeh ho vytáhli duchapřítomní svědci a zavolali záchranáře, kteří kluka převezli do Vítkovické nemocnice.

„O hodinu později došlo k tonutí rok a půl staré dívenky v Ostravě poté, co spadla do bazénku. Byla rychle vytažena, první pomoc jí poskytli záchranáři. Dítě bylo transportováno na JIP Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že kolem 19. hodiny se topila v Krnově na splavu 53letá žena.

„Podle svědků se měla topit asi deset minut. V době příjezdu záchranářů byla při vědomí a již na břehu. Po prvotním ošetření ji záchranáři předali na urgentním příjmu krnovské nemocnice,“ informoval Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám