Hlavní obsah

Po srážce vozidel zemřeli dva lidé, osm je těžce zraněných

Právo, orh, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec/Trutnov

Dva mrtví a osm těžce zraněných. Taková je bilance havárie dvou osobních automobilů, která se stala v sobotu po páté hodině u Stráže nad Nežárkou na Jindřichoradecku. Na Trutnovsku zase zemřel po srážce s osobním autem motocyklista.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Řidička Renaultu jela od Stráže nad Nežárkou směrem na Mláku a zatím z neznámých důvodů se srazila s vozem kia. Na místě zemřela a těžkým zraněním podlehl i její spolujezdec. V Renaultu se dále těžce zranili tři lidé na zadním sedadle a ve vozidle Kia Sportage utrpělo těžká zranění pět lidí,“ sdělil Právu po 20. hodině mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Dodal, že silnice mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem zůstává uzavřena.

Na Trutnovsku dvě nehody motorkářů

Smrtelné zranění utrpěl v sobotu odpoledne také motocyklista v Úpici na Trutnovsku. Nedaleko místní benzinové stanice se srazil s osobním autem. Motorkář neměl spolujezdce. O tragické srážce informoval trutnovský policejní mluvčí Udo Ertner.

Dopoledne se také srazil motocykl s osobním autem v Petříkovicích v Podkrkonoší. Zraněného řidiče motocyklu záchranáři převezli vrtulníkem do hradecké fakultní nemocnice. Podle informací Práva je jeho stav stabilizovaný. Spolujezdec byl ošetřen v trutnovské nemocnici.

V obou případech hrála svou roli rychlost, nedání přednosti. Alkohol byl vyloučen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám