Hlavní obsah

Na Barum Rallye Zlín zkolaboval a zemřel divák

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

K tragédii došlo v sobotu v poledne na automobilové soutěži Barum rallye Zlín. Během závodů zkolaboval v Želechovicích na Zlínsku dvaašedesátiletý cizinec. I přes snahu záchranářů muž zemřel.

Článek

„Muž zkolaboval pravděpodobně z horka. Jednalo se o diváka. Záchranáři se jej snažili poměrně dlouho na místě resuscitovat, ale jejich snaha byl marná,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Divák, kterým byl podle informací Práva Polák, zemřel během převozu do nemocnice na zástavu srdce. Na místo neštěstí police vyslala i členku svého intervenčního posttraumatického týmu, která se snažila pomoci přátelům cizince, kteří s ním na Barum rallye přijeli a byli z události v šoku.

„Rodina zemřelého byla o jeho úmrtí informována prostřednictvím policejního prezidia a ambasády,“ dodala mluvčí.  Barum Rallye patří mezi nejsledovanější akce ve Zlínském kraji. Jen rychlostní zkoušku, která v pátek večer závod otevřela, si nenechalo ujít zhruba dvacet tisíc diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám