Hlavní obsah

Při Mimoňských válkách přejelo auto spícího mladíka

Ralsko

Při srazu tuningových aut v bývalém vojenském prostoru Ralsko byl v sobotu kolem 06:00 vážně zraněn dvacetiletý mladík. Společensky unavený muž usnul ve vysoké trávě, kudy chtěl popojet do kempu svým vozem řidič volkswagenu. Spícího muže neviděl a přejel ho. Způsobil mu vážné zranění.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

S otevřenou zlomeninou nohy byl mladík převezen do nemocnice. Řidiči nyní hrozí až tři roky vězení, řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

"Řidiči jsme naměřili 1,41 promile alkoholu v krvi, dopustil se tak nejen těžkého ublížení na zdraví, ale navíc i ohrožení pod vlivem návykové látky," vysvětlila Sochorová.

Podle hlavního organizátora oblíbeného srazu tuningových automobilů Mimoňské války Stanislava Rydla měl řidič smůlu. "Chtěl jen popojet do kempu a postavit si stan, muže ve vysoké trávě si vůbec nevšiml, ten byl ostatně podstatně opilejší," poznamenal Rydl.

Mimoňské války začaly v Ralsku už v pátek a pokračují až do neděle. Dnes po poledni bylo v areálu už na 3000 automobilů.

Mimoňské války jsou spojeny s několika tragédiemi. V srpnu 2007 tam tehdy osmnáctiletý mladík, který se proháněl v noci po ranveji bez zapnutých světel, porazil a usmrtil otce tří dětí. Soud mu za to vyměřil rok vězení.
Ještě před touto nehodou se stalo na srazu jiné neštěstí. Opilý řidič najel svým vozem do spících účastníků srazu a několik jich zranil.
Také v roce 2008 byli při akci dva lidé těžce zraněni, jeden účastník se dopustil trestného činu, když sedl za volant opilý a se zákazem řízení.
Organizátoři pak výrazně zpřísnili pravidla - mimo tratě se od té doby může jet nejvýše 30 kilometrů v hodině, od 22:30 do 5:30 se nejezdí vůbec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám