Hlavní obsah

Kvůli třem stovkám sprchoval dlužníka studenou vodou a hrozil mu žíravinou

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvíle hrůzy si prožil v úterý v Mohelnici na Šumpersku dvaadvacetiletý mladík, kterého o čtyři roky starší muž kvůli dluhu ve výši 300 korun sprchoval studenou vodou a vyhrožoval mu koupelí v žíravině. Policie o případu informovala v pátek.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Pachatel 23. srpna kolem osmé hodiny večer přinutil za použití násilí mladíka, aby jej následoval do bytu. Když ho do něj odváděl, držel poškozeného neustále pod krkem. V bytě ho pak přinutil svléci oblečení a mladý muž musel strpět sprchování hlavy studenou vodou. Přitom mu neustále vyhrožoval, že pokud mu nevrátí půjčené peníze, hodí ho do vany s žíravinou,“ řekla Právu šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Věřitel podle ní dlužníkovi také vyhrožoval, že když o tom, co s ním dělá, někomu řekne, bude ve svém jednání pokračovat a bude to ještě horší. „Bránil mu ve volném opuštění bytu tím, že zamkl dveře od něj i domu. Tohle musel mladík snášet několik hodin,“ uvedla mluvčí.

Násilník je podle ní podezřelý z trestných činů vydírání a omezování osobní svobody. Ve vězení by mohl strávit až osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám