Hlavní obsah

Policejní posily ve Šluknovském výběžku pomohly, noc byla klidná

Právo, Aleš Pelikán
Rumburk

Přítomnost pohotovostní motorizované jednotky policistů ve městech ve Šluknovském výběžku už v první noci výrazně napomohla zdejší bezpečnosti. V regionu se nestal žádný trestný čin, jen několik přestupků. Posily s povděkem přivítali místní politici i policisté.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Posílené policejní hlídky v Rumburku

Článek

S obavami ale očekávají pátek, kdy jsou naplánovány dvě demonstrace proti přílivu nepřizpůsobivých do Varnsdorfu a Rumburku.

Šest hlídkových týmů po osmi policistech střežilo bezpečnost v ulicích Varnsdorfu, Rumburku, Nového Boru a Šluknova. „Rozhodně se přítomnost posil výrazně projevila. Počet řešených případů výrazně klesl, v oblasti se nestal v noci žádný trestný čin, jen několik přestupků,“ řekl Právu děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka s tím, že policisté působí zejména preventivně.

Dvě demonstrace

Rumburská radnice se obává především pátečního odpoledne; skupina anonymů svolává po Facebooku do města demonstraci proti nepřizpůsobivým. Pozvánka na shromáždění má značnou odezvu, na sociální síti se k účasti přihlásilo už přes 1000 lidí. Městský úřad v Rumburku ale demonstraci asi zakáže, protože prostor na náměstí má už z dřívějška rezervován místní buňka ČSSD.

Demonstrace v Rumburku se má uskutečnit od 17:00, o hodinu dřív je plánován začátek obdobného mítinku na náměstí ve Varnsdorfu. I ten chce radnice zakázat, protože nebyl ohlášen tři dny předem. Protest organizuje Lukáš Kohout, který dříve "proslul" jako falešný asistent poslance Jana Kavana. Protest chystal i minulý týden jménem Mladých sociálních demokratů, ti se od jeho činnosti ale distancovali.

Bitka dvaceti proti šesti

Situace ve Šluknovském výběžku se vyostřila po nedělním útoku dvacítky Romů na šest mladíků. Jeden z nich skončil v nemocnici s řadou podlitin. Dva z trojice hlavních pachatelů policie dopadla, po třetím vyhlásila celostátní pátrání. Zadržení byli mimo jiné obviněni z ublížení na zdraví s rasovým podtextem, podle mluvčího Haňky na ně byla uvalena vazba. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám