Hlavní obsah

Policisté vykázali ženu, která napadala přítelkyni

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Policisté vykázali v úterý v podvečer ze společného obydlí v malé obci na Šumpersku devětadvacetiletou ženu, která od loňského roku napadala svou o několik let starší přítelkyni, se kterou žije ve společné domácnosti. Pří zásahu pokousal jednoho ze zakročujících policistů volně pobíhající pes.

Článek

Podle policistů se žena kvůli svému jednání již několikrát zodpovídala ve správním řízení z přestupků proti občanskému soužití. „Své jednání v podobě urážek a výhrůžek stupňovala, takže později začalo docházet i k fyzickým útokům,“ řekla Právu ve středu šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Žena má podle ní problémy s alkoholem, trpí schizofrenií a mívá snahu sebepoškozovat se. „Během zásahu začala být agresivní a hlavou narážela do zdi a okna. Policisté ji museli zpacifikovat za použití donucovacích prostředků,“ uvedla mluvčí.

Při zajišťování ženy se podle ní do domu dostal pes, kříženec rotvajlera, který nejprve volně pobíhal venku. Zavřené dveře do domu si pravděpodobně otevřel výskokem na kliku a vběhl dovnitř.

Žena byla opilá

„Pak pokousal na pravé noze jednoho ze zakročujících policistů, ten musel být ošetřen v šumperské nemocnici,“ konstatovala Šafářová.

Mladá žena při zákroku policistů zraněna nebyla. Policisté u ní dechovou zkouškou zjistili 1,67 promile alkoholu. Proto byla převezena na záchytku do Olomouce. „O dalším postupu bude rozhodnuto poté, co bude vyšetřena psychiatrem,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám