Hlavní obsah

Ostravští policisté vyjeli v úterý hned ke třem sebevraždám

– Ostrava
Právo, Denisa Telaříková

Tři sebevraždy řešili v úterý ostravští policisté. Ve dvou případech již nemohli lidem, kteří se rozhodli dobrovolně ukončit život, pomoci. Jednoho muže se podařilo zachránit. K odchodu z tohoto světa si každý z nich vybral jiný způsob.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

První případ se stal půl hodiny před úterním polednem. Dvaašedesátiletý muž se oběsil na dřevěném trámu jednoho z altánu v ostravském lesoparku Bělský les. Přivolaný lékař už jen zkonstatoval mužovu smrt.

K druhému případu vyjížděli policisté před 18. hodinou do Ostravy-Zábřehu. Tentokrát šlo o jednačtyřicetiletou ženu. Ta ukončila svůj život skokem ze 7. patra panelového domu.

"Žena bohužel utrpěla po pádu z dvaceti metrů mnohočetná poranění, kterým na místě podlehla," popsal situaci ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda a dodal, že naštěstí třetí událost skončila dobře.

"Policisté v šest večer vyjeli znovu k sebevraždě muže do Ostravy-Zábřehu. Ukončit svůj život se pokusil sedmadvacetiletý muž tím, že spolykal velké množství léků. Pak se chtěl utopit ve vaně. Přivolaní hasiči a záchranáři omámeného muže oživili a následně převezli k hospitalizaci do nemocnice," uvedl Svoboda.

"Nyní policie zjišťuje, zda se někdo cizí nepodílel na sebevraždách zmíněných tří osob," uvedl Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám