Hlavní obsah

Při koupání zemřeli v úterý na jihu Moravy dva lidé

Novinky, ČTK, Petr Nový
Aktualizováno

Odpoledne zmizel pod hladinou při koupání v Ladné na Břeclavsku 80letý muž. Večer pak utonul cizinec ve štěrkovišti ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. V obou případech našli utonulé potápěči po několika hodinovém pátrání.

Článek

Utonulého staršího muže hledali policisté, záchranáři a potápěči tři hodiny. Nakonec ho našli potápěči. Muž z Břeclavska se koupal v rybníce za Ladnou. Další rekreanti si po chvíli všimli, že zmizel z hladiny.

Tělo cizince, který utonul v úterý večer ve štěrkovišti ve Starém Městě na Uherskohradišťsku, našli policejní potápěči z Brna před půlnocí po téměř čtyřech hodinách pátrání. „Šlo o třicetiletého muže z Ukrajiny," řekl policejní mluvčí Aleš Mergental. Náhle zmizel pod hladinou a už nevyplaval.

Cizinec se koupal ve štěrkovišti se svým kamarádem, který jej nedokázal vylovit, a tak přivolal pomoc. Hasičům ani policistům se však již život cizince zachránit nepodařilo. "Podle lékařky je předběžná příčina smrti utonutí, ale to potvrdí až nařízená pitva," uvedl Mergental s tím, že zemřelý muž dlouhodobě bydlel ve Starém Městě.

V krátké době jde ve Zlínském kraji o druhé úmrtí při koupání. V neděli hasiči neúspěšně zachraňovali dvaačtyřicetiletého plavce v Záříčí na Kroměřížsku.

"Podle svědků se šli dva kamarádi z Přerovska koupat, když jeden z nich vstoupil do vody asi po pás. Následně byl slyšet pouze výkřik a muž skončil pod hladinou," popsal mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Hasiči následně tělo vytáhli a přivolaný lékař již mohl jen konstatovat smrt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám