Hlavní obsah

Pipka23 zůstane ve vězení čtyři roky za obírání důvěřivých mužů

– Brno • Aktualizováno
Právo, Petr Kozelka

Marně se snažila o zmírnění trestu pětadvacetiletá Aneta Florová alias Pipka23. Odvolací brněnský Krajský soud jí v úterý potvrdil čtyřletý trest za to, že obrala deset důvěřivců, převážně mužů, o stovky tisíc korun. Zamilovaní muži jí peníze nastrkali pod vidinou společného života, sňatku či koupě bytu. Celková škoda se vyšplhala až k 1,5 miliónu korun.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Aneta Florová u soudu.

Článek

Za co peníze Aneta alias Pipka utratila, nebo kam je ukryla, se nepodařilo kriminalistům ani soudu zjistit.

Žena se se svými budoucími oběťmi seznamovala na internetových portálech pod přezdívkou Pipka23. Seznamky byly jejím rajonem v letech 2008 až 2010. Muži jí pak mnohdy už i po několika dnech od seznámení svěřovali deseti tisíce korun, někdy si dokonce pro zajištění společného šťastného života neváhali nejen vybílit svá konta, případně se až po uši zadlužit.

Mazaná podvodnice se od začátku od obžaloby distancovala s tím, že naopak ona se stala obětí chorobného pronásledování ze strany svých bývalých milenců. „U všech skutků je to vlastně jen tvrzení proti tvrzení,“ snažil se u odvolacího soudu domoci pro svou klientku nižšího trestu její advokát. Sama Florová se za celou dobu soudního líčení vyjadřovala jen skoupě, zvláště ovšem dbala na to, aby nebyla považována za prodejnou děvu.

Odvolací senát v čele s Jiřím Šoukalem byl ale k jinak velmi nenápadné ženě s neobyčejným přesvědčovacím talentem nemilosrdný. „Hned v deseti případech měly skutky takřka stejný průběh, není proto důvod svědkům nevěřit. Navíc to nejsou jen jejich výpovědi, které obžalovanou usvědčují, ale i další listiny a důkazy,“ upozornili soudci. Florové tak nyní zbývá už jen možnost podání dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související články

Pipka 23 půjde na čtyři roky do vězení

Čtyři roky vězení za podvody. To je souhrnný trest, který uložil městský soud v Brně pětadvacetileté Anetě Florové, která byla veřejnosti známa pod...

Výběr článků

Načítám