Hlavní obsah

V Ostravě hořela v noci ubytovna, jeden muž se udusil

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

K požáru hotelového domu v Ostravě-Zábřehu na Výškovické ulici vyjížděli v noci na úterý ostravští hasiči. Oheň objevili v předposledním patře ubytovny, v pokoji nalezli také zraněného muže, který se nadýchal zplodin. Přes pomoc hasičů a záchranářů však nepřežil. Oheň zřejmě vznikl od vadného kabelu ventilátoru.

Článek

„Informaci o požáru obdrželo operační středisko v pondělí po 22. hodině. Na místo ihned vyjelo pět vozů hasičů a výšková technika,“ řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že bohužel tento noční požár skončil tragicky pro čtyřiašedesátiletého muže.

„Hasiči zraněného objevili v pokoji, kde hořelo. Nadýchal se zplodin hoření. Přes snahu hasičů i zdravotníků však nepřežil,“ upřesnil Kůdela.

Hořelo v předposledním patře hotelového domu, hasiči oheň dostali pod kontrolu za 15 minut, za další půlhodinu jej dohasili. Pokoj odvětrávali pomocí přetlakového ventilátoru.

Mluvčí hasičů uvedl, že oheň zřejmě vznikl od vadného kabelu stojanového ventilátoru. Předběžná škoda je odhadnuta na 50 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám