Hlavní obsah

Falešný exekutor podvedl přes 100 lidí, poslali mu 1,6 miliónu

Praha

Na účtech falešného soudního exekutora, který rozesílal lidem oznámení o pohledávkách, které ale ve skutečnosti nemají, zajistili policisté 1,6 miliónu korun. Peníze, které nedlužili, mu tam poslalo přes sto lidí. Muž vystupuje pod jménem Marek Holeček. Policie účty, kam peníze chodily, zablokovala.

Foto: Novinky

Falešný exekuční výměr, který Novinkám zaslal čtenář

Článek

Podle mluvčího policejního prezidia Jaroslava Ibeheje spisy putují z celé České republiky a další lidé navíc podávají trestní oznámení, proto je velice pravděpodobné, že jejich počet ještě vzroste.

Případ ve čtvrtek převzali detektivové z protikorupční policie, kteří jej prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Zatím však nikoho neobvinili.

Podvodník využil falešných stránek exekutorského úřadu na adrese www.rychlyexekutor.cz a dále falešných stránek neexistující Exekutorské unie na stránkách www.exekutorskaunie.cz. Použil rovněž falešné razítko soudního exekutora pod dokumentem označeným jako "Poslední exekuční výzva před provedením fyzické exekuce".

Pachatelů může být více

Policie vyzvala lidi, aby na případný dopis nereagovali. Přesto jich tak učinilo už několik desítek a z obavy před exekucí majetku poslali požadovanou částku.

Uvedená osoba není podle Exekutorské komory ČR soudním exekutorem a není oprávněna činit úkony v exekučním řízení. Uvedený úřad neexistuje.

Viceprezident Exekutorské komory Jiří Prošek minulý čtvrtek v České televizi nevyloučil, že pachatelů bylo víc. "Podle našeho názoru to nebyl jeden pachatel, bylo jich více. A to s ohledem na ten obrovský rozměr celého podvodu," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám