Hlavní obsah

Zběsilý motorkář ujížděl policistům a narazil do betonového svodidla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zběsilou a riskantní jízdou upoutal v pátek v noci pozornost policistů řidič motocyklu, který projížděl ulicemi Prahy vysokou rychlostí a na silnici nebezpečně kličkoval mezi jízdními pruhy bez jakéhokoliv znamení o směru jízdy. Policejní pronásledování skončilo nárazem motorkáře do betonového svodidla.

Článek

Policisté se nejprve rozhodli řidiče zastavit řidiče motocyklu předepsaným způsobem. Když si však muž všiml, že jej policejní hlídka staví, prudce přidal plyn a snažil se ujet po Strakonické ulici na Praze 5 směrem z centra. Policisté řidiče pronásledovali několik minut, během kterých se podařilo motocyklistovi do služebního vozidla několikrát narazit.

Na nájezdu na dálnici v ulici K přehradám na Praze 5 ujíždějící řidič nezvládl řízení, dostal smyk a narazil do betonové stěny. Motocykl ještě několik desítek metrů ujížděl bez řidiče, který se mezitím snažil policistům utéci.

Když se hlídce podařilo muže dopadnout, v policejních evidencích následně policisté zjistili, že třicetiletý muž nemá oprávnění řídit, řidičský průkaz mu byl již v minulosti odebrán. Osobu proto policisté zadrželi pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za tento trestný čin hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Výtečník skončil se zraněními, která utrpěl během dopravní nehody, v nemocnici. Událostí se nyní zabývají policisté z oddělení dopravních nehod.

Reklama

Výběr článků

Načítám