Hlavní obsah

Bojoví psi utekli z auta a zabíjeli

Novinky, Petr Knötig
BRNO

Krvavé drama, které si v ničem nezadalo se scénami z drastických hororů, se odehrálo ve středu krátce před polednem na Nováčkově ulici v Brně, kde pes a fena bojového plemene Cane Corso, které se velmi podobá pitbullteriérům, roztrhali 15letou fenku černého kokršpaněla jménem Sally.

Článek

Zatím neznámý majitel zvířat nechal dopoledne pár bojových psů zavřený ve voze VW Polo a odešel. Ti se v úzkém kufru začali nudit a v okamžiku, kdy kolem auta prošel chovatel kokršpanělky, se jim podařilo otevřít zadní dveře a zaútočili.

Pes překousl vodítko

"Bylo to něco neskutečného. Já jsem šel se Sally a vedl jsem ji na vodítku. Najednou se ze zaparkovaného auta vyřítili dva zuřící psi a jeden z nich překousl vodítko. Ani jsem nestačil reagovat, když moje fenka skončila v jeho zubech. Snažil jsem se ji zachránit, ale bylo pozdě," naříkal chovatel Sally Zdeněk Šafařík.

Tím však drama nekončilo. Bojový pes se poté vrhl na křížence, kterého opodál venčil jeho chovatel. Druhý napadený pes přežil s vážnými zraněními díky strážníkům, kteří si celého výjevu všimli z nedaleké služebny městské policie. Aby zastrašili zuřícího psa, pustili sirénu a majáky. Zvíře se zaleklo a vrátilo se zpět do auta. Muži zákona se ale neodvážili k němu přiblížit.

"Protože byl silně agresivní, vylezli strážníci na střechu služebního auta a ze shora ho zavřeli v kufru," potvrdila vedoucí městského útulku Jarmila Hrabětová.

Chovatel psů zmizel

Zatímco pes skončil zavřený v kufru, fenka stejného plemene pobíhala opodál a podařilo se ji odchytit. Nechala se odvést do služebního auta odchytové služby a byla převezena do psího útulku. Pokud se o ni nepřihlásí její majitel, který však před policisty utekl, podrobí se vyšetření na vzteklinu. 

"Když jsem ji odchytával, byla klidná. Není tak agresivní, jako pes, kterého nevím, jak budeme dostávat z auta, až se objeví jeho majitel. Každopádně jde o zvíře, které má zhruba 30 kilogramů a je nebezpečné," potvrdil strážník Radek Oral.

Na majitele čekají u auta

Strážníci se snažili s policisty zjistit, komu auto patří. Ukázalo se, že ho má už třetí majitel a nikdo se nenamáhal s přepisem.

"Zatím je na autě botička a buď se podaří majitele najít nebo musíme počkat, až si k autu přijde," doplnil strážník Oral.

Celou situaci komplikovaly i předpisy, podle nichž nesměli policisté uzavřené auto se psem hned otevřít, protože by poškodili cizí majetek. To mohou učit pouze v tom případě, že pes začne strádat.

"Pokud majitel do té doby nepřijde, budeme asi potřebovat veterináře s narkotizační látkou," uvedl jeden ze strážníků, který auto hlídal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám